2010. november 1., hétfő

Hósipka recept - Gasztro #1

Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg sütőmargarin
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • fél dl rum
  • 50 dkg darált keksz
  • magozott meggy
Elkészités: 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és 15 dkg porcukrot. A margarint habosra keverjük a maradék 15 dkg porcukorral, majd hozzáaadjuk a 3 tojássárgáját is. Belekeverjük a baracklekvárt, a rumot, végül a darált kekszet is. Egy citromfacsaró belsejét megvizezzük, majd félig megtömködjük a kókuszos masszával. Egy szem meggyet helyezünk rá, majd befedjük a kekszes masszával. Végül kiütögetjük a formából. Minden újabb hósipka elkészitése előtt vizezzük meg a citromfacsaró belsejét. Amennyiben nem tömködjük teljesen a formát, különböző nagyságú sipkákat készithetünk.


Megjegyzésem: Mamám Nők lapja Konyhájában találtam rá, Kalocsai Zsolt receptje. Én nem tettem bele meggyet, mert anya és én utáljuk, a rumot szintén :) Ajánlom, hogy kicsi kerek poharakkal csinálja aki megcsinálja. Amúgy tényleg finom, és egyszerű süti, ajánlom mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése